In school by night

Var i skolan i natt, lite spännande att smyga runt där som en inbrottstjuv... Vi skulle titta till vårt experiment med gråsuggorna varannan timme och hade då delat upp tiderna i mellan oss i gruppen. Killarna tyckte att det var bättre att ha två tider efter varandra och vara kvar på skolan där i mellan vilket de gärna kunde få om de tog de sena tiderna på natten, vilket blev fallet. Jag fick tiderna 20.00 och 22.00 i går kväll vilket jag tycker var relativt bra tider. När jag väl kom till skolan märkte jag att han som  var vid 18.00 inte bytt frysklampar, vilket gjorde att det inte var så kallt i den kalla delen. Jag fick då byta del plus byta gulgelen som jag skulle göra. Det tog därför en halvtimme att göra det klart.  Jag skrev en lapp till resten av natten:  "Vi har kommit i otakt med kylklamps bytet, detta i och med att ingen bytte vid 18 och jag istället bytte vid 20. KOM NU IHÅG ATT BYTA DESSA OCH GELEN /Linda ". Hoppas de förstod mitt budskap om inte annat får jag reda på det i morgon. Åkte hem till mormor mellan mina tider och shåka med henne och titta på tv. Var hemma igen kl 22.30.

Ska bli intressant att se i morgon hur det har gått, om några mer tabbar gjordes under natten om alla gråsuggor har dött (två hade redan dött vid 18, ops!) Mer intresserad av de resultatet än själva labbresultatet med gråsuggorna..
Längtar redan till i morgon....

Pepparkaksdeg + sjukhus + skor = min helg

Underbart underbart... det mesta har nog hänt den här helgen... Börja med att Micke kom och livade upp lite på fredagen. Han slockna redan vid åtte visserligen, efter en jobbig vecka.

På lördagen var jag och storhandla på city gross, en massa smasken bland annat pepparkaks deg och saffran. När vi var på väg hem ringde pappa efter sitt besök på sjukhuset. ( Pappa hade gjort sig illa i handen för några veckor sedan och såret hade nu läkt men det hade nu svullnat och gjorde ont, han fick penecillin men det hjälpte inte.) De ville lägga in honom över helgen.
På lördag kvällen  var Micke, jag, Helena och Jonas ute och åt på Sol och Ris. En riktigt trevlig kväll i sin helhet med några mindre sänkor. Så här i gick det i korthet; Vi beställde av en sur tjej (förrätt +efterrätt). Vi fick in vin och öl. En halvtimme senare får våra bordsgrannar som kommer efter oss sin förrätt. vi väntar en halv timme till och eftersom vinet nu började ta slut frågar vi tjejen vi beställt av var vår förrätt är, som svar får vi " ooopps jag ska ordna det på en gång". Några minuter efter det får vi in förrätten med en ursäkt och kommentaren " och förstårs behöver ni inte betala för förrätten". ;) Efter ett tag får vi även in huvudrätten och eftersom det gick smärtfritt bestälde vi in efterrätt. Till det hela hör att Jonas hade en tid att passa nämligen Sverige-spanien matchen kl 22.00. Vi gick från resturangen runt 21.30 och han se hela matchen från start, slutet gott....

På söndagen var det spring spring spring. börja med att åka till farmor och hjälpte henne med flytten och åkte och handla massa saker åt henne. Och självklart var vi tvungna att fika en stund också. Medan min bror var kvar och packa ihop saker så åkte micke och jag på sko-jakt åt Micke. Vi hade en tid att passa, kl 14 skulle vi till pappa på sjukhuset och hälsa på och som tur va hitta vi ett par i första affären vi gick in i och han hämta peter hos farmor och ut till sjukuset. Pappa bode med fin utsikt och i ett rum för sig själv ( vad man kallar första klass på sjukhus kanske). Därefter hem och äta, hitta allt porlin som micke skulle ha med sig till stugan (hans nya hem ). Det blir nog mysigt. Efter att Micke åkt hem baka jag lussekatter och pepparkakor. Lussekatterna blev stor fluffiga och  goda. Peppakakorna blev gjorda av en massa fantasi (utan formar), rätt farsinerande vad man kan använda som form!! Blev ett fint avslut på en stressig dag med blåbärsglögg, pepparkakor och lussebullar.

Lugn och ro

Det här kommer vara en lugn vecka, inte så mycket att göra mer än att vi ska leta gråsuggor i ormarnas terrarium (oväntat ställe att hitta gråsuggor på men där fanns de) och sen har vi ställt upp våra försöksuppställningar för att se att allt fungarer till nästa vecka. Vill inte byta med någon annan grupp som har varit ute och samlat djur i en rinnande bäck när det var snöoväder och iskallt, buhhhuu! Då är det skönt att vara inne och slappa....

Nästa vecka blir det lite längre dagar då vi ett dygn ska titta till våra vänner varanna timme HELA dygnet. Vi är fyra i gruppen så det är väll inte så farligt om man delar upp det... ;)

I helgen ska vi ut och äta på sol och ris.... mumsigt! Helena (kanske Jonas), Micke och jag ska ut. Hoppas jag blir en trevlig kväll. Kankse blir det bostads letande också i GÖTEBORG....

image2
image3 Kan bli våran nya hemstad!!!



Lera = finkornigt

Ja i dag var det expedition, dok bara halv dag i dag, vilket var oroligt skönt. Det var kallt nära noll grader, spöregnade. Förutsättningarna var inte de bästa. Inte nog med detta vi var tvungna att ta upp prover från botten av dammarna i närheten av universitetet. Så några drog på sig vadarstövlar och vada ut, drog upp prover (bestående av lera) som jag bland annat fick ta han om på land. Fick tvätta av saker och sig själv i dammvattnet som hade en ishinna på sig!!!!! Med andra ord man visste att man levde, fingrarna skifta färg ett antal gånger. Leran hamna lite var stanns när man höll på, och inte bara i burkarna där de skulle vara. 

Vissa delar av kanterna av dammen var som kvicksand. Man sjönk ner med stövlarna en bit sen gick det inte att röra sig. En höll på att permanent bosätta sig där men efter ett tag och med lite hälp fick hon bort fötterna. Vilket var bra för det var inte något bra ställe att bosätta sig på, fin utsikt men väldigt ensamt och inte så kul att bo så nära skolan.

Förhoppningsvis så har man fått finare händer av all lera. Jag menar det är många som lägger massa pengar på spa paket med lerinpakningar och liknade.... ett bra allternativ till detta skulle kunna vara att gå denna kurs, inte nog med att du spara pengar, du kan tjäna pengar på att sälja leran ;)


The  take home message : Lita aldrig på en mark med en finkornig jordart, den vill gärna lura på dig ett kontrakt där det i det finstilta står att du måste stanna för livet.!


Rivierans Guldgossar

Var på teater i går med Micke. Vi såg Rivierans guldgossar, robert gustavsson är grymt bra. Det var mycket bra med förestälningen och många skratt blev det men jag tror jag uppskattar en vanlig hedlig revy mer än musikaler. Inte riktigt min stil! Och med tanke på olika stilar, medelåldern på teatern var väll 50 ungefär och alla väldigt mycket uppklädda. Det var ju inte Micke och jag då så man kände sig lite felplacerad minst sagt. Inte förrän Robert Gustavsson kom upp scen så kände man sig lite mer hemma.

Men vi hade en otrolig dag i stockholm. Började med en tågresa in till stockholm för att sendan ta en promenad ut till djurgården och Cirkus. Innan teatern så åt vi var sin hamburgare, absolut inget fel på den. Sen teater. Efter teatern skulle vi å ut och äta. Det blev en chinaresturang!!! :) Vi tog två buffer,  en  kinesisk och en mongolisk
buffe. Efter ha ätit från den mogoliska var båda mätta men vi var ju tvungna att äta från den andra också. Men vi kunde ju inte sluta äta bara så där, så vi avsluta med fruktbuffen och glass, måste ju  ha efterrätt när man äter ute... Hade nog gått upp tio kilo efter den middagen! Så mätta och belåtna och inte allt för fattiga kunde vi åka hem.

Ett fint sätt att fira halloweeen på!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu