Stark, starkare, Linda

En vecka i sälen att fundera en massa på allt. Efter 24 timmar hemma så drog jag iväg norr ut igen... mot Gävleborg! Så efter att varit på resande fot i nästan två veckor och en massa tid att tänka och fundera, så kändes det som att jag vet vad jag vill. Jag känner en otrolig energi, som att jag kommer att klara allt. Vilket jag kommer att göra!!!



En förklaring och ett avslut på det gamla..
...en nystart ...
...och till slut lycka!


Mitt första steg blir att få ett jobb, som inte kommer ligga i Linköping utan blir att bege sig norr ut... som jag har varit inne på förut men nu känns det helt rätt. Känns som det skulle vara det rätta... Styrkan finns i en varm kram!

Uppfriskande och underbara dagar med Tess och Erik


SÄLEN!

Vi kom upp, vi åkte och vi packade ihop igen! :P I korthet hur denna vecka har sett ut.

Började söndagen med att vänta in i det sista om den i magsjuka kunde hänga med, vilket han kunde, och han körde hela vägen upp också. Efter en lång färd på dryga sex timmar, på väldigt halt underlag, så var vi framme. Vi hyrde skidor och snowboard direkt när vi kom upp. Pjäxor är ju ett jävla påfund där man verkligen låser in fötterna, om man skulle ha brytit benet så är det säkerligen precis över pjäxkanten. Väl frame i stugan så var man helt slut, sov väldigt skönt den natten.

På måndagen var vi uppe i ottan för att ge oss ut i backarna för första gången. Tandådalen blev första dagens besök. Började ganska lugnt i några blåbackar. Har ju bara åkt en gång förut så man kände sig inte riktigt säker. Men redan på tisdagen kände man lite mer självförtroende på att ma kunde åka bättre. Vi köpte ett åkpass så vi kunde åka i alla skistars anläggningar. Så vi åkte runt till lite olika backar för att variera oss lite.


Måndag: Tandådalen
Tisdag: Tandådalen
Onsdag: Lindvallen, kvällsåkning tandådalen
Torsdag: Hundfjället, tandådalen
Fredag: Lindvallen
Lördag: Tandådalen 


Pistkartan

Vi hade lite problem med utrustningen på en bräda i början i veckan. Vilket slutade med att vi själva fick fixa problemet med lite super lim. Men sen höll det! :P Bra jobbat Jonas!

Pjäxorn som sagt var en ren plåga att ta på sig andra och tredje dagen. Men man spänner på sig dem som vanligt, och om man inte fick igen spännena ordentligt var det ett ypperligt tillfälle att få ut lite ilska så där på morgonen kom vi fram till.


Man är helt slut i kroppen efter att åkt skidor en hel vecka. Varje dag upp på morgonen när kroppen säger ifrån, men har man en vecka då man ska åka skidor så går det lättare att gå upp. Det här mötte oss första morgonen...


Lite bilder från backen.

Backen i blåst...

..solsken

..by night!

Det var varierande väder hela veckan. Till en början blåste det en massa. Därefter var det en del soliga men kalla dagar. Fredagen var den kallaste dagen, runt -15 i backen men nere i sälen byn var det -27 grader. Usch då fick man inte upp värmen alls. Vi åkte hem och satte oss i bastun mitt på dagen (med kläder på) för att få upp värmen igen.

Lördagen sista dagen när vi skulle åka järnet blev inte riktigt som vi tänkt oss. Det snöa och blåste vilket gjorde att sikten var lika med noll. Man åkte ändå men man fick lita på att det inte fanns nått stort hinder i backen. När vi åkte sittliften upp så blåste det småspik kände det som, blev frost på skidglasögonen , vilket gjorde oss nästan helt blinda. Fick åka utan istället vilket var så jävla kallt att man nästan var tvungen att blunda. :( Nej det var ingen rolig åkning, så vi fick ställa in den tänkta kvällskörningen.


Men kul har vi haft här. Fast lite motgångar så har vi ändå fått sex dagar att åka i backarna. Och varje dag har avslutats i bastun med en kall öl. :)

By by Sälen... hoppas vi kanske ses till nästa vinter!

Sälen?!

Ja den här veckan fick en väldigt konstig utveckling. I morgon skulle jag och några till dra i väg till sälen för en veckas skidsemester! I onsdags fick jag helt plötsligt feber och så himla ont i varje muskel i hela kroppen. Tror faktiskt inte jag har varit så totalt utslagen någonsin som jag var då. Varje del i kroppen värkte, det gjorde ont att gå, sitta, ligga... Usch! Andra stadiet efter febern blev istället svallningar, först frös jag som fan och där efter svetades som en gris. På det kom sedan den jävla hostan. Jag hostade så himla mycket att jag trodde att lungorna skulle komma upp. Jag hade ont i lungorna av allt hostande och stämbanden mådde inte så bra heller.

Här är en som fick mig att må mycket bättre. En värmande vän som klämde sig in hos mig i soffan. :)

Hela tiden tänkte jag att, nej nu jävlar ska jag bli frisk till på Söndag. Finns inget annat! Efter att fått sovit tolv timmar i natt så mådde jag mycket mycket bättre. JAA, tänkte jag då finns det en chans att jag kan följa med. :) Skickar ett glatt sms till min kompis som ska jag ska åka med... då har hennes pojvän blivit magsjuk!!! Men hur jävla otimade är vi egentligen??? Så nu vet vi inte om han blir kvar hemma eller inte, om nån mer blir sjuk eller vad som händer. Ja det blev en väldigt konstig vecka...

Hoppas vi kommer i väg nu bara efter allt strul.




Jul...nyår...framtiden

Ja nu har det varit Jul. (God Jul) Och så har det varit nyår (Gott nytt), och nu är det framtiden som ligger i fokus (god fortsättning....!) Ja folk börjar nu sina nya liv... på gymmet var det väldigt mycket mer folk än vad det var i mellan dagarna ... vad konstigt!!! Och om några veckor kommer det vara som vanligt igen, då har folk gett upp att gå ner i vikt och ha ett hälsosammare liv. Samma sak varje år! :P

Om sex dagar är jag påväg upp till sälen! :P Där har jag aldrig varit. Har ju bara åkt skidor en gång i hela livet så finns ju en anledning till att jag inte varit där. Jätte kul att jag blev medbjuden upp... tack tack tack!!! :)

Året slutade lite chockartat med en bror som med lite änglavakt klarade sig oskadd. En olycka kan inträffa så snabbt, tur att han var lika snabb och tänkte rätt. Älskar dig bror! <3 Så skönt att man kunde lämna 2010 med en bra känsla ändå. 2011 blir mitt år... har en bra känsla av detta år! Inget kan stoppa mig känns det som! Visst jag har inget jobb men är väll bara att försöka söka hela tiden.. finns inget mer jag kan göra. :)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu