Sötnos...


Rollen en av mina sötnosar...

Bort med det gamla..

Underbara underbara helg som äntligen kom. Har avslutat den otroligt påfrestande kursen och har i helgen bara njutit av detta. Efter en utdragen redovisning av det sista i fredags var man helt slut. Kom hem vid halv sex på kvällen. Firad att kursen var över med lite vin och öl, hade bara ätit två ägg mitt på dagen så den alkolholen tog bra! ;)

På lördagen (i går) var vi på festligheter med SHRA mantorp. Den årliga avslutningsträffen med julmat. Riktigt trevligt var det! Köpte lotter och vann motorolja (JIPPI!!!). Men oljan var i alla fall värd mer än vad jag köpte lotter för så det var bra. Vann även massa andra saker, tröja, keps, handtvätt och lite småprylar. 

Dagen har jag ägnat åt att städa ut allt skit som jag samlat på mig. En hel hög med papper blev det från massa gamla föreläsningsanteckningar och tidningar. Hittade tre gamla förpackningar till mobiltelefoner en från min första mobil, en nokia 3310! :P 

Kommer ni ihåg den!  


Jag hittade även gamla foton på mig och en gammal kompis, det var tider det!! Hittade även gamla klassfotokataloger som var riktigt kul att titta i nu, till och med foton från när jag gick på dagis! Men fotona slängde jag inte, inte de diplom som jag hitta heller, de ska jag spara. Roligt med gamla minnen! Men det var en hel del gamla minnen som åkte i soporna också, kan ju inte spara allt! Måste ju få plats med nya minnen också! =)

 


Orka...en liten bit kvar nu..

Orkar inte gör mer på arbetet nu, får vara klart nu. Måste få en liten stund att koppla av innan jag börjar med att göra iordning en redovisning. Där efter ska jag läsa alla andra arbeten, alla 20 stycken på 5 sidor vardera!!! Plus att jag ska oponera på ett av de arbetena. Aaaaa... men på fredag är det över, bara en bit kvar nu. Sen är det helg, en efterlängtad helg!!!

En vecka med två mega arbeten

Har en vecka på mig att skriva klart två skrifliga uppgifter. En som handlar om IPCC rapporten, Intergovernmental panla of climate change. Där jag ska skriva om skogen, "forestry" och kritsikt granska var IPCC har att säga om det. Verkligen hatar begreppet kritsikt granska nu känner jag, fick nog av den varan förrra kursen.
Den andra uppgiften handlar om återvinning och energi, där vi ska titta på något på olika "scales". Ytterligare en luddig uppgift där vi själva får fylla ut vad vad tycker vi saknar för infromation. Jag valde iallafall att titta på lågenergilampor i hemmet. Det jag kommit fram till är väll att de kräver mindre energi och att du faktiskt tjänar tillbaka de penagar du lägger på att köpa en dyrare lågenergilampa i jämförelse med en vanlig gödlampa. De har en 10 gånger längre livslängd än en vanlig lampa. Problemet med lågenergilamporna är bara att de innehåller kvicksilver, eller snarare att människor inte är medvetna om det är kvicksilver i dem och inte källsorterar dem!!!!
Så köp gärna lågenergilampor men källsortera dem då folk!!!



You brightened my day!

...Man kan Aldrig räkna ut vad som ska Hända...

Du kan absolut inte försöka förutse vad som ska hända i framtiden. Man kan alltid försöka genom att göra vissa val för att få en att komma mot ett mål, men inte änns då kan du garantera att det kommer sluta med det målet. Det kan kännas lite skrämmande att man egentligen inte kan göra så mycket åt sitt öde....

men livet är ju här för att du ska leva det, du kan inte vara rädd för det.

Se livet som ett äventyr med en massa erfarenheter, positiva och negativa. Du vet aldrig och då menar jag aldrig vad som väntar bakom nästa dörr... försök inte lista ut det... lev bara!  = )


"Some of the best things in life are total mistakes."

from the movie, "Paycheck"


Buuu...

Halloween helgen ja den slutade i tårar, blodiga tårar!

I fredags hade vi riktigt skräcktema. När man gick förbi verkstaden kunde man följa ett blodspår igenom trädgården och in i huset. I köket stod pappa och tillagade LEVER. Ni som någon gång har känt den lukten glömmer den inte!!!! Fy fan vad det lukta, man gick runt och mådde illa. I köket stanna man inte allt för länge. Så varför tillaga lever, jo pappa fick några hjortlevrar över och skulle göra hundgodis av det. Mmmm.... Welcome home to the Johanssons familly. =)

Lördag, alla helgona. En massa god mat, läskiga drinkar och levande ljus skulle man kunna sammanfatta den dagen. Bakade en Devils cake, bara en massa chocklad, mums! Var runt och letade efter pumpa, tydligen var det ett dåligt pump år så det var svårt att hitta. Min bror tyckte det var en dåligt ursäkt, utan att det var att jag var ute i sista minuten för att få tag på en. Men jag hitta en, som efter lite arbete blev läskig!!! (se bilden ovan)

På kvällen var på kyrkogården och tittade på alla vackra ljus, tror att temperaturen i Linköping steg av alla ljus. Mycket folk var det också. Tände ett ljus för farfar, och ett ljus för morfar. På en annan kyrkogård som vi åkte förbi var det bilköer in. Till och med polisen var där och diregera bilarna. Pappa sa att det måste vara något allvarligt när polisen var där, jag sa "Ja, det är många döda!" =) Mycket vackert var det i alla fall.


























Black candels


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu