SOF 2009

Underbara helg. Hade jätte kul i helgen när SOF kom till stan. En massa studentorkestrar kom från hela Sverige och promenerade genom stan i Lördags. Det var en lång parad som gick från trädgårdsföreningen genom stan och upp till folkets park. Det var inte bara orkestrar utan där i mellan var det olika vagnar som var smyckade med olika teman. En del var riktigt avancerade och mycket tanke nedlagt bakom. :)

En massa folk som väntar på SOF paraden längds med Linköpings gator.
Mario på lika strålande humör som det härliga vädret.

Linköpings Universitetets blåsorkester LitheBlås

Guantmanamo Resort -

De som festar på Gutanatomo verkar ha kul i alla fall.

Liggande spelning.

Bondkapellet

Efter paraden blev det ombyte till kvällens utstyrsel, det vill säga studentens klädsel, overall. ;) Har ju inte använt min så överdrivet mycket så det var kul. Där efter blev det en öl på Helenas balkong med SOF tidningen i högsta hugg för att komma in i stämningen. Blev en hel del östgötska termer som kom upp och en del raggningsrepliker :P Sen bar det av till Valla och grillning och förfest. Maten bestod av goda grillspett (kött, paprika, champinjoner, lök och squash) tillsammans med en potatissallad med chili. MUMS! Där blev det också lite kub och frisbee. Sen iväg på ytterligare en förfest i en korridor i Irrblosset, där det fanns en bar. 
Grillning av gormekockarna ;)

Där efter tog vi oss till folketspark och festområdet för SOF. En del av vårt sällskap hoppade in i bollhavet, vilket jag stod över och blev istället uppbjuden till dans, bugg! Vi lyckades ta oss ur den situationen och tog oss till ett annat dansgolv med lite bättre musik. Avslutade kvällen med hamburgare och pommes innan vi cyklade hem, otroligt att jag lyckades hålla mig kvar på cykeln hela vägen hem :O


Beach 2009

Har gått upp klockan 6 varje morgon den här veckan. Varför då, kan man ju då fråga sig?? Jo pga att vi nu storsatsar på Beach 2009. ;) En timmes promenad varje morgon innan frukost har jag och Helena satsat på varje dag + ordinarie träning under dagen.

Måndag: Promenad morgon + promenad på eftermiddagen
Tisdag: Promenad morgon + cykla från och till skolan 2 gånger + step 60 min
Onsdag: Promenad morgon + cykla från och till skolan 2 gånger + Bodypump 60 min
Torsdag: Promenad morgon + Spinning 60 min

Men det är rätt skönt att komma upp på morgonen, man blir piggare på dagen, dok blir man ju tröttare på kvällarna. :)

Har även anmält mig till examenshögtiden den 30 maj för kandidat examen. Är fin tillställning med diplomceremoni för att sen äta tre rätters middag. Klädsel: låg klänning el kjol och för män kostym. Var på stan för att hitta en långklänning men inte så stor lycka. Ska prova min balkänning och se om den passar. :)

Ush nej nu måste jag plugga, ska snart gå några hus bort för att göra ett grupparbete. Studera olika master theses hypotester och syften. Det ända jag vill koncentrera mig på egentligen är att hitta ett eget projekt för min master examen. Man man får väll försöka hitta det påvägen liksom. Känner ändå lite panikkänsla över att hitta något. Kanske har det bara mycket den sista tiden som ger den känslan.


"Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa."
- Nalle Puh

En lååång vecka

Ja nu är den här långa veckan över. Har pluggat inför tentan hela veckan, Renewable energy carriers. Hade sedan tentan på fredag eftermiddag, 14-18!! Jag satt i tre timmar så gick därifrån vid fem. Är svårt att säga hur det gick egentligen, svårt att veta vad hon ville ha. En del svar som verkade enkla gav många poäng och då blir man orolig att man missat något väsentligt. :S Men jag klarar den nog, är bara frågan vilket betyg det blir. Sen blev det firande med god mat, hemma lagad wok med friterad kyckling i sötsursås. Var riktigt riktigt gott!! Får satsa på mer matlagningskvällar tycker jag!!!

I går var det öppet hus hos våran klubb SHRA Mantorp i klubblokalen. Det var tanken att klubbmedlemmar skulle komma dit och visa upp sina bilar och visa upp klubben. Det hade inte varit så mycket annonsering om det så det var inte så stort uppslutning. Men min bror och jag var där och ställde ut jr dragstern, tog även tillfället i akt att försöka sälja den. ;) Kan försöka sälja den här också kanske.
 

Till Salu: En JR dagster, med glasfiber kaross och candyröd lack. Har ett stötdämpande chassie. Motorn kommer från USA, JR racecar, en modified motor som går på metanol. Har en toppspeed på 130 km/h, och kör låga 7:or på 200 meter. Har en accelartion från 0-100 på två sekunder. Man kan börja köra dragracing när ni är 8 år upp tll 18 år. Denna motor måste ni dok vara 12 år för att köra. Hör av er om ni är intresserade.

 I går var min bror och jag och firade våra kusiners födelsedagar också. En som har fyllt år och den andra som fyller år i dag. Grattis Daniel 20 år och Mattias 18 år!! :D Fick även träffa deras flickvänner som var riktigt söta och trevliga båda två. Var en trevlig kväll med god mat och bra sällskap.

Ja en nu är det en ny vecka som startar med ny kurs och nya tag. Tyckte jag krävde ytterligare en förändring. Så det blir i dag hårfärning, jag går ifrån min röda färg och ska nu bli brunhårig, Chokladbrun! Bye bye redhead! Hoppas att den röda färgen inte slår igenom den nya färgen. Det sägs ju att rött pigment är svårt att få att fästa men också svårt att få ur. 

Långhelg

Så nu har den underbara långhelgen passerat. Firade födelsedag två av dagarna. Med smörgåstårta och maräng å glasstårta på fredagen och med tacos och rabarberpaj på lördagen. Fick många fina presenter som är bra att ha, ett bord och två stolar för att ha på balkongen, mycket skönt att slippa konka ut stolar så fort man vill sitta där. Fick även en kruka med tillhörande blomma (engelsk pelagon) att ha på balkongen.

Farmor hade med sig en massa tapaware burkar (efter begäran) och knivar.  En mindre ihop-fällbar trappstege var också en bra present eftersom jag inte når upp till de översta skåpen, ytterligare en sak som jag slipper konka runt på stolar ;). Fick stegen av min bror, var av han tyckte att jag skulle ha presenten för att jag är så kort, men jag påstår istället att alla skåp sitter högt upp. ;) Var av sanningen kanske ligger någonstans där emellan.
Fick även en kaffebryggare, roligt att få presenter som man själv inte använder utan folk köper för att de själva ska kunna använda det, kaffebryggaren var en sådan ;). Jag fick också ett presentkort hos ett medium, ska bli jätte kul att gå dit och se vad hon har och säga. Tycker sånt där är jätte intressant, men medium, spöken och liknande. Både pappa och hans sambo har varit hos henne. :D

Av mina förnuliga vänner från Mjölby, som var på visit valborg fick jag ett allt i allo kitt. Kittet bestod av en hink som såg ut som en slott (en sandslottshink) med tillhörande spade. I hinken fanns också en vattenpistol (som någon förelog att man kunde ha den färdigblandade drinken i), ett paket med Ballerina kex och en burk med Omega-3 tabletter. Allt man behöver kitt!!!

Ja som sagt valborg var mina vänner från Mjölby på visit. De sov över, båda två klämde ihop sig på soffan. Det var deras förslag att båda skulle sova där, jag tvinga dem inte, men det verkade som de kunnat sova ändå. :) På valborg var vi nere vid Stångån och tittade på elden och fyrverkerierna. Elden var väll inte riktigt någon eld precis, en liten hydda av trä som glödde lite på en flotte i vattnet skulle jag mer kalla den, inga lågor där. Fyrverkerierna var däremot var en fröjd att se, ett riktigt fyrverkeri!!!
  Dålig bild, men man ska se fyrverkerierna över vattnet på denna bild.

Var helt underbart vår väder i helgen också. Jag han med att bränna ryggen, vet inte riktigt hur för den tiden jag var ute så var jag i skuggan för att tvätta och vaxa bilen. Visst till en del var den i solen ...men så pass alltså. :S Pappas rodd- fälgar som jag lyckades bli övertalad att polera stod dok i solen vilket jag var tvungen att skugga för att kunna polera. När jag sedan fick polera dem tre gånger förrän jag var nöjd kan kanske vara källan till min bränna. Ja ja!! :D Fick i alla fall underbara bilder från dessa underbara vårdagar...


Det gör inget att vädret nu blev lite sämre, tycker det är skönt med lite regn nu. Blir lättare att andas också, allt pollen som flög omkring förut. :) Nu ska jag återgå till att plugga inför tentan på fredag....


Grattis!!


Grattis till mig själv på födelsedagen.
 Stålande solsken, klarblå himmel kan inte var mycket bättre dag.





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu