Tekniskt miljöskydd...framtiden?

Har nu kommit in i skolarbetet igen, inne på andra veckan nu. Läser kursen tekniskt miljöskydd vilket är en jätte intressant kurs om hur samhället gör för att göra den mer bebolig. Förra veckan läste jag om avloppshanteringen, den här veckan handlar det om avfallshanteringen. Rätt intressant att det finns många olika lösningar i landet, men att det i andra länder inte finns någon lösning på olika problem.

Var ute och promenerade med en av hundarna i lördags. Gick genom en granplantering först, och tänkte tanken att det kanske inte var så bra ide att gå här om de jagade i närheten eller om vildsvin kommer utspringande någon stans (det är i såna planteringar de trivs). Men inga grisar kom! Kom där efter ut på grusväg, där kom grisarna! Var inte riktigt beredd, utan hörde att det rassla till och några grymtningar, "nööff", sen kom de utfarande över vägen 5-10 meter ifrån mig. Först kom två vuxna och där efter ett 20 tal små kultingar. Min hund och jag stod där i chock, hunden skällde till efteråt när alla sprungit över när han förstod vad som hade passerat. Så här i efterhand kan man ju säga att de var söta och så där, men just då ville jag bara att de inte skulle springa på mig!

 

 

image5

 

Lördag kväll var en utekväll. Var hos en kompis, kompis som sedan bar av till min kompis kompis kompis!! Runt tolv gick vi ner på stan och in på plaza! Vilket var väldigt roligt att få dansa loss lite. Dansa tydligen så mycket att jag fick träningsverk i musklerna vid revbenen (kanske min vän den blivande veterinären kan säga vad dom heter på latin). På söndagen firade vi mammas 50 års dag. Hon fyller inte förrän på torsdag men hon åker i väg till Egypten i morgon! Lite avundsjuk är man! Min bror var inte med och fira eftersom han var på väg upp till fjällen, kläppen, där han ska vara en vecka. Ja det är tydligen bara jag som inte ska i väg någon stans.
Har ju i och för sig haft långt lov!            




Ledighet...funderingar

Hej igen efter ett långt långt uppehåll. Har fortfarande julllov vilket är helt underart. Börjar inte förrän den 21 januari. Har varit upp hos min älskade pojkvän sen nyårsafton. Har gjort stugan lite mer hemtrevlig, med ny färg på väggar lite lampor och blommor. Lite pyssel har det varit men ack så roligt och fint har det blivit.

Nyår var riktigt trevligt. Fick träffa många gamla bekanta vilket var jätte roligt, fick även träffa nya bekanta vilket det inte heller var så fel. God mat, trevligt sällskap och gott å dricka! Vad mer kan man begära? Mycket konstiga saker som också hände, Micke och Jonas hittade en person med konstiga värderingar (eller var det han som fann dem)- får verkligen hoppas att den personen får psykriatiskhjälp eller att han får andra tankar, för annars kommer en annan tragedi drabba sverige! =(  Att kvällen/morgonen sedan slutade med akuten kanske inte var det bästa sättet att börja det nya året på. Blev inte så mycket sova för vissa den dagen, jag fick väll sova någon timme mer eftersom jag inte följde med in till akuten. Visst är du glad att du var nykter på nyår nu Micke?! =) Jag är tacksam för att du var det i alla fall och jag tror att personen med magsmärtorna också var det. Led med dig grabben, hoppas du en dag kommer få ordning på det! ;)

På onsdag ska jag åka upp till min älskling igen för att avsluta mitt  lov med honom. Blir fin middag och underhållning på lördag, med hans arbetskamrater. Det är kul att hans cheff bjuder ut alla med respektive, riktigt trevligt. Sen någon gång under helgen blir det väll bak också, har ju en riktigt stor ananasburk att göra oss av med. Om det är någon som vet några bra recept med ananas kan ni gärna skicka dem!

=)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu