De som cyklar är ett udda folk.

Med min nu nya erfarenhet av att cykla till skolan kan jag inte mer än konstatera att de som cyklar är ett udda folk. Jag har mött så många konstiga typer på cyklar. En snubbe hade en vad jag tror normalstor cykel men personen på cyklen hade väldigt långa armar och ben så cyklen såg väldigt liten ut, det var som att möta ett spaghettimonster som rymde iväg på en cykel. Jag har även mött det motsatta, en liten japansktant som kom cyklande på en en allt för stor cykel. Andra orkar knappt få runt tramporna ett varv, medans andra kan man tro blir jagade av polisen. De roligaste att se är när männsikor ska försöka svara i telefonen och cykla samtidigt, när man ser det hoppas man inte att de svarar i mobilen när de kör bil!!!!!

Så det är det jag gör när jag cyklar mina mil, studerar mötande trafik! En mycket roande hobby!




Vem är rädd för vargen där?

Var och såg Peter Stormare i sin nya svenska film, Varg. Var faktiskt rätt bra, trodde den skulle bli lite långtradig men den var spännande till slutet. En film helt värd att se i alla fall.

Försökte ju cykla till skolan, vet inte riktigt om det gick så bra förra veckan, man det kan bero på att jag hade så ont i baken efter ett spinning pass på måndagen och sedan cykla 3 mil dagen där på. Var inte så mycket i skolan förra veckan häller vilket gjorde att det inte fanns så många möjligheter att cykla. Jag var istället ute och gick 2,5 mil i lördags, det tog fyra timmar men dok. Han med att äta en isglass på vägen också.

Den här veckan ska det bli ändring, mer motion! Cyklade i dag till skolan och även i morgon. Ska cykla en sväng i helgen också och även lite gym också. Nu är det fullt ös till sommaren.

Cykla

Ska börja cykla till skolan, som alla andra vanliga studenter gör. Jag ska bli en i mängden, vilket jag  är lite emot  så därför få man göra det på ett extremt sätt. Iställt för att cykla en eller två kilometer som de flesta gör måste jag istället cykla runt 12-15 kilometer enkel. Jag ska inte bara göra det för att undvika bli en i mängden utan jag måste cykla den sträckan för att ta mig till skolan. Så blir det om man bor utanför stan!

3 mil om dagen gör magen glader ;) !

Förhöjd temp -> högre nedbrytningshastighet i marken

Har börjat det självständiga arbetet nu. Har den här veckan varit helt upptagen med att leta och läsa vetenskapliga artiklar för att kunna få en inlednig på arbetet. Så nu är jag rätt uppdaterar på hur den globala temperaturhöjningen leder till att det kol som är förvarat i marken kommer att släppas ut som koldioxid i luften och påskynda växthuseffekten ännu mer. Kort sagt vi har satt oss i en rävsax....

Nu har vi kommit fram med en hypotes som vi vill testa i alla fall. En ökad temperatur med en förhöjd nederbörd kommer leda till högre nedbrytnings hastighet. En kontinuerlig nederbörd ger inte lika stor urlakning som när nederbörden kommer vid ett tillfälle. Någon liknade...

Ska bli intressant att se vad resultatet blir!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu