Söndag

Söndag betyder slutet på veckan och en början på en ny. Denna vecka har jag hunnit med mycket. Hade redovisning i torsdag på en kurs vilket också innebar slutet av den kursen, jippe! Redovisningen gick så där eftersom jag var i den sista gruppen hade läraren haft ett antal redovisningar innan som handlade om samma saker. Hon var trött efter en lång dag vilket även blev resultatet hon hade som kommentarer på min redovisning, hon var trött och förstod inte riktigt en graf jag hade... men om att jag skulle beskriva den bättre i den skriftliga delen så var det helt okej. Eehh ja så kan man ju också se det. :S

På torsdagskvällen blev det långkok, kalops! Blev riktigt gott, lyckades vi bra med. :) Bra att lyxa till det lite i vardagen, var ju inte vilket kött som heller utan hjortytterfile... riktigt fin kalops med andra ord.

Fredagen var det bara att gå upp tidigt. Klockan sex bar det va till Ullared! Oj oj vad saker jag köpte. Men det är inget som jag ångrar att jag köpte. Mycket bra och ha saker som påsar, schampo, tandkräm och liknade men även lite kläder, cd-skivor, film och skor blev det. :P De köpen jag blev rikigt nöjd med var en skidjacka (skitsnygg) och ett par svarta stövlar (I'm in love!). Skidjackan köpte jag för jag har get mig fan på lära mig åka skidor nu i vinter... ett måste... och om jag inte åker så bra ser jag i alla fall snygg ut. ;) Skorna kunde jag bara inte gå ifrån, kostade bara 300 kr och var hur snygga som helst. Bilder på fynden kommer snart!

I går blev det en svamptur i skogen. Hittade en massa svamp, både trattisar och gula kantareller. Mums! Tog ett tag att rensa allt men nu ligger de och torkar på vardagsrums golvet. :)

Lördag kväll var jag inbjuden på middag hos ett par vänner. Blev en lyxig tre rätters middag som var himla god! Får du gärna göra om igen Jonas! :) I dag söndag blev det mer middag, men nu hos pappa. Blev en söndagsstek med äpplekaka till efterrätt. Mumsigt det med. :)

Nu sitter man och laddar för en ny vecka.


I´m on a roll!!

Känns bra nu. Känns som att energin är på topp! Känns som att jag kan köra järnet det här året som är kvar av studierna. Känns bra att ha något att se fram emot också (just nu är inte allt bestämt, men en resa efter skolan är slut ska det helt klart bli). Mycket som känns... lots of emotions and feelings! Är bara glad och har bara lust att lyssna på rock och rocka loss!!!!

  Här får ni lite rock av mig så lite av min glädje smittar av sig på er ;) :


Whitesnake - Still of the night

Alla ideer kanske inte är de bästa ideer

Ja sushi är inget för mig konstaterade jag. :P Det smakade ju absolut inte som jag trott, trodde väll att det skulle lukta och smaka död fisk eller nått. Beställde in fyra bitar lax och tre med räka, vågade inte prova den med fisk. :) De första bitarna gick bra, laxen också fast jag inte tycker om lax egentligen. Blandade ner wasabin där i sojan och doppa, lyckades även äta med pinnar. :D Men när jag ätit hälften så började det vända sig lite i magen, börjar må smått illa!! Men jag fortsätter att äta, kan ju inte lämna något inte. Men var tvungen att lämna en halv bit, annars hade allt kommit upp igen. Tror att det värsta var att man skulle doppa det i soja, är kanske inte så överförtjust i enbart soja. ;)

Ja men nu har man provat det i alla fall, om ag blir tvungen att äta det igen blir det vegetarisk sushi! Har lärt mig att sushi är ris med vinäger som oftast är toppad med någon ingrediens oftast rå fisk. Om man äter den råa fisken enbart så kallas det sashima. Var inte vad jag trodde, trodde att sushi betydde rå fisk. Men man lär sig nya saker hela tiden, som att sushi inte var något för mig.

Nu ska jag återgå till studierna och lära mig lite mer. :P Pluggande hela veckan.

Sista sommarlovs veckan

Ja då är jag inne på sista veckan av lovet. Nästa måndag är det dax igen. Usch, vill inte. Måste motivera mig med att det är bara ETT år kvar nu, bara ett år!!!! Jobbade sista dagen i lördags. Lördagskvällar är det helt klart bara konstiga personer som går och handlar. Var nästan lite rädd där sista timmen innan stängning när jag var kvar själv där bakom disken. Jesus var inne och vände, eller vid första anblick trodde man att det var Jesus. Han hade runt långt grått hår och långt skägg. Gick lite konstigt med en käpp. Men efter en pratstund med honom förstod man att han inte var Jesus:
- "Vill ha någon stark ost, som inte smular".
-Visst, då har antingen en grevé eller herrgård kanske."
- Vad är det där då... Femstjärna?"
- Ja det är en typ av prästost...
- Nej fy fan! Präster kan man inte lita på!"
 
Nej var nog inte Jesus det! =) Ett annat exemple, en utländs kille, kan knappt svenska och sen lite utvecklingstörd. Hörde talas om honom uppe i omklädningsrummet precis innan, och efter ett tag förstog jag att det var han jag hade farmför mig.
-"Det där! (Pekar på ölkorv)
-"Vill du ha det?"
-"Nee, inte gris... "(Konstiga blickar)
 Jag försöker få fram lite mer infromation. - "Vill du ha något rökt eller vill du ha rått kött?"
-"Öhhh. Nee, inte gris..."
-"Inte gris?"
- "Nej... inte gris" (flaxar med armarna)
- "Är det kyckling du vill ha?"
- "Nee... (flaxar och låter konstigt)... kakon"
-"Kalkon? Det har vi här." (Går bort till kalkonen, men han står kvar, jag går tillbaka) -"Annars har du rå kalkon där ute" (pekar)
- "Okej. Korv?" (Pekar på ölkorven)

Slutade med efter mycket om och men att han köpte fyra små ölkorvar. Den snubben var tydligen bara inne och handlade för att få prata med tjejer vad det jag hört. Han brukar även synas bland tomaterna, tafsande. :( Slutade ofta med att han fick lämna tillbaka det han tagit i kassan pga att han inte har råd att köpa något.

Ja finns många roliga historier om folk som handlar i affären. Men lördagkvällar verkar absolut vara knäppisarnas afton. Ska jobba en lördag varje månad nu framöver i höst för att få lite extra pengar, kommer med andra ord kunna berätta mer konstiga historier framöver. :)

I dag var det shopping med några tjejkompisar. I morgon blir det svampskogen på förmiddagen men sen måste jag ta tag i pluggandet lite. Har ju en redovisning nästa vecka alla redan, kan vara bra att ha börjat med det.

Onsdag har vi nu bestämt att då blir det rå fisk. Vi har sagt att vi ska prova sushi innan sommaren är slut och nu är tiden inne. Måste ju prova om man gillar det eller inte. :) Får se vad resultatet blir av det.
 

Hmm... jo kan ju vara gott...

Måste ju försöka sig på nya saker, annars blir livet ganska tråkigt.... Vissa saker går hem andra inte.


Berg med bad

Har jobbat och jobbat och jobbat denna vecka. Lååånga pass har det varit också. I torsdags 10 timmar, fredag 11 timmar och lördag 10 timmar! :S Helt slut efter denna vecka. Lyckades ändå att klämma in att träffa mina kusiner i fredags kväll, bjöd på smörgåstårta, mums! Lördagskvällen blev jag bjuden på mat hos pappa, och sen även kräftor... som serverades med några snaps... öl ... och vin.  ;)


Söndagen har jag använt för återhämtning. Blev bad i Berg med bror mitt på dagen. Riktigt trevligt att ligga och titta på båtarna som slussar i Göta kanal... men även att titta på folk, deras beteende och utstyrsel. :P Sen middag hemma hos mamma.

Var på Skänninge marken i onsdags kväll också. Fokuset var kanske mycket på mat när vi gick där tror jag, för det vi handla mest av var ätbart. Blev först middag, hamburgare att grunda med. Där efter godisrem... våffla med grädde och sylt,... frusen frukt doppad i choklad... och förstås brända mandlar ;) Handlade även lite annat smått och gott, strumpor, väska, skylt med döskalle som det står "Fuck of" på (hänger nu på sovrumsdörren), tre par örhängen. Alltid trevligt med en sväng på marken :)

Slutet på sommaren

Är det här slutet på sommaren, håller det på att bli höst? Var håller solen hus, är den där bakom molnen?
Ja det verkar inte bättre än att sommaren börjar lida mot sitt slut. Tråkigt tråkigt! Har bara några veckor kvar på sommarlovet nu och jobbar nästan varje dag fram till dess. Bli pengar i alla fall. :)

Förra veckan var jag och en vän på utomhusbio, var väldigt mysigt. :) Vi såg Holieday. Vi satt där i gräset och åt kladdkaka och vaniljsås och inväntade mörkret för att de skulle kunna sätta igång filmen. Får kanske försöka få in ett till sånt biobesök innan sommaren är slut också. Är mycket som jag vill göra innan sommaren är slut. Vill åka på en dagsutflykt med cykeln runt Roxen, åka till Ullared, åka till kolmården och gärna hitta på andra roliga saker. :P



I Helgen hade vi familjedag hos pappa. Var pappa, jag, min bror, pappas sambo och hennes barn. Vi hade olika lekar där man skulle samla poäng. Det var råttspottning, tipspromenad, pilkastning, golf puttning och luftgevär skjutning. Tyvärr kom jag inte segrande ur det hela utan blev en av pappas sambos söner som vann. På kvällen blev det grillning och senare kräftor och räkor. Mums!! :)

Var och träna i dag, vilket var ett bra tag sen sist. Riktigt riktigt skönt att vara i gång på allvar igen. :)

Nu står en ny vecka på glänt. Jobba varje dag. Försöka få in lite träning där emellan. Skänninge marken på onsdag kväll. Träffa mina kusiner på fredag kväll (ser fram emot mycket). Middag hos mamma på söndag. Ja det blir fullt upp!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu