Redovisning

Hade redovisning i går av vårat grupparbete av "Geothermel Energy" där vi gick genom tekniken och dess för och nackdelar. Jag själv hade delen där vi jämförde två länder, Sverige och Island. Jag berättade om vårt kära fosterland Sverige.  När vi kom dit skulle vi börja redovisa men eftersom en gruppmedlem saknades fick vi vänta tills senare, vet inte om det var bra eller dåligt. Var inte bara vår grupp som saknade medlemmar, den "Afrikanske gruppen", bestående av utbytesstudenter från Afrika saknade två av tre.

Mycket roligt hände under redovisningen. När en i våran grupp skulle berätta om Island, började han helt plötsligt säga Afrika istället för Island fast han inte nämnt Afrika överhuvudtaget innan?! -" ...För det regnar mycket i Afrika... eller ja det gör det ju men jag menar Island. "Riktigt kul! Frågade honom sedan efteråt vad han hade tänkt på när han började prata om Afrika. Han svarade att det förmodligen var för att den "Afrikanska gruppens" försenade medlemmar kom in i salen vid den tiden. :D Vi fick oss ett skratt.

Men det var inte det ända som jag skratt åt under den redovisningen. Vissa utbytesstudenter har svårt med uttalen så att det låter som något annat. Den Afrikanska gruppen var specialister på detta. När de började berätta om problemen med Wind power och fåglar som flög in... Han menade "birds are flying in to the propellers". Det lät som " bears are flying in to the propellers". Det ända jag såg framaför mig vara björnar som flög :). Och förresten det största problemet med att fåglar/björnar flög in i propelrarna var att "Animal lovers" don't like that!!! Vet inte kanske bara jag som biolog reagera på det men jag tror bestämt att det finns större problem med det än att djurälskarna blir ledsna...!!! Som t.ex. att det gör skada på propelrarna.
 

Björnarna kommer att attackera...ovanifrån...

Nu sitter jag med mitt individuella arbete. Ska försöka bli klar med det i dag eller i morgon tänkte jag så att jag kan börja tenta plugga därefter. Ska hinna med och fira födelsedagen där emellan också, har handlat en massa mat till det i dag. 

Ny vecka

Jaha då var helgen över, gick allderls för fort. Har varit hundvakt i helgen åt pappa. Pappa, hans sambo och farmor var på Badhushotellet i Tranås på spa. Var farmors födelsedags present. Så min bror och jag fick vara hundvakt. Fick till och med min bror på promenad med hundarna. Han klaga dok en del och han fick sin vilja igenom. Han tyckte nämligen att vi kunde gena genom skogen, jag var dok skeptisk. Men vi började gå över ett hygge där, det första min bror gör är att ramla på en pinne. Haha, så jätte roligt ut! Efter hygget blev det sumpmark, vilket hundarna tyckte var jättekul. Därefter gick vi genom en barrskog för att komma ut på ett gärde som ligger precis nedanför huset. Riktigt bra gissat av väg val!

På lördagen var jag en sväng i Norrköping, på vikbolandet för att hälsa på en kompis. Har inte varit hemma hos henne sen hon flytta dit så var riktigt kul att träffa henne och se huset. Fick även träffa henne husdjur. Hunden Vilja, en riktig buse som har en förkärlek för pinnar och att jaga fåglarna som satt på taket. ;) Träffade även katten Vissla och henne 5 små, små kattungar. De var inte mer en 1 vecka gamla och började precis öppna ögonen. Jättesöta! Vi satt ute i trädgården och fikade i solen, riktigt trevligt! 

På torsdag är det valborg, ska jag jobba men hoppas på att kunna hitta på något på kvällen. Ska även försöka förbereda mat, närmare bestämt smörgåstårta, till min födelsedag på fredagen. Släkten på mammas sida kommer på fredag eftermiddagen och så blir det släkten på pappas sida på lördagen. Stackars bror får ta sig hit båda dagarna. GRATTIS till jobbet förresten kära broder! Nu har du kanske råd att köpa mig en fin present ;). 

Min kära vän sitter nu förmodligen i en stol på Kreta med en drink i handen och njuter av sin semester. Drick en Piña Colada för mig också ;). Synd för ett att det är så bra väder här hemma, men bra för oss. Hoppas ni får lika bra väder. Eftersom hon är bortrest på min födelsedag så firade hon mig innan hon åkte. Blev hemmagjord pizza, efterrätt glass och jordubbar, mumms :P. Tack för de fina presenterna, blir glad varje gång jag öppnar lådan nu. :)

Skål!!

Gråa moln

Har nu varit mulet och grått i några dagar. I morse hagla det till och med, då blev det faktiskt bilen till skolan. :P Var där ett tag för att jobba med grupparbetet. Försökte även få tag på vårdcentralen i dag för att få en tid för undersökning av handleden som fortfarande är uppsvullen. Ringde först till fel vårdcentral, ska tydligen inte gå till den som ligger ca 300 meter här ifrån utan en längre bort. Tydligen bor jag precis på gränsen för att gå till den, låter ju himla konstigt. Så fick ringa nästa. Han jag prata med råde mig att använda Voltaren gel eller Voltaren tabletter i en vecka för att se om svullnaden går ner. Att äta tabletter är inte riktigt vad jag vill, så blir att prova gel. Försöker att undvika att använda höger så lite som möjligt, vet ni hur svårt det är att använda data-musen med vänster hand?? :)

Ja ja, nu hoppas vi på ljusare tider. Tydligen ska det redan ske i helgen, då solen och värmen ska komma tillbaka. Hoppas min kära vän får en trevlig resa till värmen också... är inte bitter... skulle absolut inte kunna tänka mig åka utomlands!! Men du är värd det vännen. :) 


Till sist vill jag bara säga: Gör en insatts och rädda vargen!




FMX och knäckbröd

Ja då börjar den här veckan också lida mot sitt slut. Vet inte riktigt var min tid försvann den här veckan. :S Har pluggat hela veckan och njuttit av solen där imellan. I fredags grillade vi vid Stångån, riktigt trevligt! Grillade på engångsgrill, vilket bara det är en bedrift. Sen beror det ju på hur noga man läser manualen innan. Att titta på den och bara läsa den första raden... ja det kan leda til lite komplikationer. Att ha en pappkartong under en varm grill, låter ju inte så bra eller hur.... men med två gafflar kan man ordna allt. ;) Maten var jättegod, benfria kotletter och potatissallad och efteråt lite ost och kex. Man kände att det bara är vår, det är varmt när solen är framme, men så fort den försvinner blir det kallt igen. Vi förflyttade oss sedan in till mig för att värma oss i soffan framför tv:n.

Vi tittade bland annat på Talang 2009. Tyckte förra veckan när den burlesk kvinnlig dansare var med att man hällre såg lite manlig hud. Å fick jag inte det i går... jo absolut. Knäckebrödsdansen var helt klart den bästa. Tror inte jag är ensam när jag säger att jag tyckte att knäckebröden började gå sönder lite för sent ;).

I går var jag först i SHRA mantorps klubblokal i Vikingstad för att skriva för förarlicense. Var väll inga större problem, fick en timme på oss, vi fick sammarbeta hur mycket vi ville och slå i regelboken. Så nu är det bara uppkörningsbiten kvar för att på min uppklassade dragracing förarlicens. På kvällen var sedan min bror och jag på FMX, Freestyle motorcoss, i Cloetta center. Man blir imponerad bara över all sand som de har lastat in där för hoppen. Sen blir man imponerad över de skickliga förarna som klarar av att göra de svåra höga hoppen och trixen för att sedan stanna på en mycket liten bromssträcka.



Hade en Grease kväll nu i veckan också. Konstatera att min DVD inte kunde läsa den himla dvd´n så jag fick traska över till min kära vän Helena. Där funkade den. Var inte bara vi som tyckte att Grease var bra, även Lusen tyckte att de färgglada figurerna på tv:n var roliga att titta på.

ååå julen varar ändå intill påska...

Nu har då julen tagit slut om man ska följa sången ;). Lite tråkigt är det ändå att vi äter samma mat under påsk och julen, bara lite mer ägg nu. Vi tycker tydligen att det är ett lagom avstånd från senast vi åt påsk/jul bord. Sen tar vi en omgång till vid midsommar ;). Har i alla fall ätit alldeles för mycket god mat i helgen. Nu måste jag verkligen lägga mig i hårdträning inför Beach 2009.

Jobbade lite i delikatessen för att få in lite extra pengar. Tyvärr så överansträngde jag handen efter det. Har jätte ont i handleden. Är väll inte bara jobbets fel utan mycket annat som i samband med det har lett till detta. Jaaa är bara att vila handen, perfekt när man fick påsklov och så också tänkte jag. Det var det jag tänkte men kanske inte riktigt vad som sedan hände. ;) På långfredagen var vi i Jönköping och Elmia på Bilsportsmässan. Många fina och läckra bilar där. Det var movie car tema, med bland annat "Sista natten med gänget" bilarna. Extra kul när pappa avgudar den filmen och håller själv på att bygga en kopia av ford -32:an i filmen som jag sedan ska få köra på strippen. :) Sista natten med gänget filmen firade för övrigt 30 år sen den spelades in i år.

Ford -32 som stod framför en uppbyggd scen från filmen, Mels drive-in


Tribute to Metallica!

Lördagen var jag hemma hos pappa på påskmat, blev kvar hos pappa till söndagen. Cyklade in till stan och kykogården för att plantera blommor i minneslunden för farfar. Var i söndags två år sedan han gick bort. (Tiden går fort) När jag kom hem hjälpte jag min bror med sin Camaro, slipade ner lacken för att han ska skicka den på lack i veckan. Jag använde mestadels bara vänsterhanden. :) Jag hjälpte honom för att vara snäll och att han sedan skulle visa mig hur man kör den nya "leksaken". Leksaken är en sex-hjuling. Så vi tog en tur med den i skogen, riktigt behagligt att åka på den i terräng. Jag lyckades dok trassla in mig i en taggtråd som låg mitt i en beteshage. Ops! Men ingen skada skedd.  

Annandag påsk, i dag var det full rulle igen. Pappas sambos barn var på besök. Fick även träffa det nya lilla tillskottet, Leo. Han föddes tre månader för tidigt, har varit en del komplikationer men mår nu toppen, ett litet kraftpaket. :) Blev även i dag en hel del mat.

Är nu helt slut så ska väll ta och sova ut i natt för att orka med skolan. Är ledigt i morgon också men har en hel del att göra så kan nog inte kalla mig ledig inte. Har ett grupparbete som jag borde börja på, en individuell uppgift och även läsa på i boken inför seminarier och tentan framöver. Har inte pluggat något under lovet, men har ju inte haft något riktigt lov sedan i somras så jag tyckte jag var värd lite ledighet. (Över jullovet hade vi uppgifter att göra)

Solen sken hela påsken så jag är riktigt nöjd! Hoppas det här nu är starten på vår och sommaren!


Helgen både nöje och chock

Hade en jätte trevlig och skön resa till Riga, Lettland i helgen. Många oroliga när vi på fredagen gav oss av med bussen upp till Stockholm och Frihamnen. Många som kopplar färjor med allvarliga olyckor och liknande, är väll mer kopplat till höststormar så vi hade bara trevliga och förväntansfulla tankar när vi begav oss. :) O visst var det en trevlig resa allt som allt det var det. Började med en trevlig lettisk man som hälsade oss ombord, vi visade upp våra boarding pass och han säger:  "The same" och pekar in mot båten. Vi tittar alla på varandra och undrar hur vi med den frasen ska kunna hitta till hytten. (?!) Vi letar upp en trappa och begere oss upp mot däck 5, men dörren till däck fem är stängd. Vi yrar runt på båtten ett tag förrän jag ger upp och frågar i informationen hur man tar sig till däck fem ( med förhoppningar om att hon ska svara något annat än "the same"). Vi hittade till våran hytt efter ett tag i alla fall. =)
Vår start mot Riga.
Utmattade efter vårat försök att hitta hytten.

Mat blev det en hel del den här helg med blandat resultat. Första kvällen hade vi beställt bord på ala Carté restaurangen. Menyn såg mer spännande ut än vad maten sedan såg ut när vi väl fick den. Fläskfile med rösti känns inte som någon lyxig mat riktigt, men enligt priset var den det!!! Fördrinken var i alla fall bra och efterrätten jättegod. Matte är tydligen inte letternas starkaste sida heller, att splitta en nota i tre var i alla fall svårt, men till slut lyckades hon. Please! Frukostbuffen innehöll en del konstiga saker som smaka konstigt, men man kunde ändå hitta saker som man kunde äta sig mätt på.

Lördagen spenderade vi i Riga. Man kände så fort man kom in i hamnen att vi nu var i en baltisk stat, både på deras kläder och byggnader. Vi gick runt i gamla stan "VecRiga" och letade efter affärer, efter många gator hittade fram till några välkända affärer som Zara, Cubus, Mango och en massa skoaffärer mm. När vi blev hungriga försökte vi hitta någon stans att äta, men Letterna äter tydligen inte för det var ont med restauranger bara en massa Cafén med olika bakverk. Vi hittade till sist Chili pica (som jag blivit rekommenderad av min lettiska vän), en restaurang med massa olika mat rätter. En massa massa olika pizzor!! Och det bästa var att man kunde välja storlek på pizzan, när kommer det till Sverige kan man undra?! Så klart var vi tvungna att ta varsin smaskig efterrätt också! Billigt var det också, 20 LVK eller då ca 300 Kr för tre personer. Det sista affären vi var inne i var Stockmann, en affär som hade allt, mat, kläder, husgeråd. Liknade vårt svenska NK i stockholm, vilket pappa sedan bekräfta att det var samma ägare som NK som hade Stockmans och att det fanns i Finland också bland annat. Skillnaden från NK var att man kunde hitta billiga saker här. 

Smaskig efterrätt med vaniljglass, grädde, nötter, chockladsås, körsbärssås och färsk kiwi
Promenaden tillbaka till färjan längs med vattnat, strålande solsken... med våra fynd från stockman

Buffen på kvällen var riktigt nice. En massa olika rätter att välja ibland som huvudrätt, en massa läckra desserter och sedan avsluta med frukt, ost och kex. Mmm vi var riktigt mätta efteråt, men det stoppades oss inte för att ta en tur i baren och spendera upp de sista lettiska slantarna. Kvällen slutade lite abrupt med att en lettisk (helenas ord) slemmboll kom fram och försökte dra upp Helena på dansgolvet. När inte det gick satte han sig precis bredvid oss och glodde på oss. NO förstod han i alla fall inte, inte förrän vi reste på oss för att gå så gick han. Ett nej är ju ett nej oberoende på vilket språk man säger det! 
Språket var ett hinder på resan. Är svårt att förstå Lettiska och de kan knappt engelska. Men det var även de moment som gav mest skratt på resan. Att försöka förstå vad de sa kunde ibland ge fria översättningar som inte riktigt var lågiska.

Vår resa till Riga i helgen försvann lite i den chock som inträffa hemma. Fick ett sms från min bror på lördagen om att det brunnit hemma hos pappa. Trodde inte på honom först utan var tvungen att fråga pappas sambo om det verkligen stämde. Och tyvärr så stämde det. Hela pappas ateljé med alla pappas uppstoppade djur brann upp och delar av verkstaden bredvid. De blev väckta två på natten av att grannpojkarna tuttade utanför med biltutan, och slog på dörren till huset. Pappa gick upp och tittade ut genom fönstret mot snickeriet och ser höga lågor som slår upp mot himlen. Redan då var det övertänt och det gick inte att rädda något.

När jag kom hem på söndagen åkte jag upp dit. Möttes av en utbrunnen byggnad, knappt några väggar kvar, vinden helt uppbrunnen, det ända som håller upp taket är skorstenen eftersom alla balkar näst intill uppbrunna. När man hittar in kan man se en chockartad scen, brända uppstoppade djur som stirrar på en, rysligt. Vi får se vad teknikerna hittar när de gör sin utredning, men enligt brandmännen så verkar det som branden startade från utsidan, vilket tyder på en anlagd brand. Och när man själv tittar på det ser det verkligen konstigt ut, ena kortsidan är helt uppbrunnen och sen insidan, men större delar av långsidorna är intakta på utsidan.
Det som är kvar...

Helgen har i korthet varit en blandning av glädje och chock...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu