Älskar min bil <3

Har i dag bytt däck på bilen... doing some man work! Eller jag konstatera att jag inte var tillräckligt stark (hur kan en jävla mutter kan sitta så hårt), så jag fick lite hjälp av min bror. =) Så snäll så! Kan man ju fråga sig varför jag bytt däck, det är ju inte direk vinterväglag så man behöver vinterdäck. Nej bara av den enkla anledningen att jag sak besikta bilen i morgon och sommardäcken är allderles för slitna för att gå igenom.

Konstatera i dag när jag åkte från skolan efter en lång och jobbig dag att jag verkligen mår bra i min bil. Hur hög musik jag vill och vilken musik jag vill spelande i sterion. I dag var det Backyard Babies nya cd (skitbra!) på en sån volym att man knappt hörs när man skriker med i texten. ;) Sen att man sitter i bilen och lyssnar är jävligt skönt. Få accelerera och leva sig in i musiken är nog en av mina favoritsysslor. Love the spead, acceleration, music and to conecte them. Fast jag inte har så jättelång bilresa hem är det ändå tillräckligt för att få en på mycket bättre humör.

Ja den här veckan började nya kursen. Det verkar som det blir mycket slitgöra denna kurs. Mycket analysering av IPCC. Kommer nog vara mycket intressant men jobbigt.
I Like It!



Halloween coming up! Hoppas mina kära vänner följer med ut i helgen och spökar, dricka lite blod och några spindlar som tilltugg.
Inget godis den här helgen.... kan man sätta i halsen, eller nått...


"Fear has many eyes and can see things underground."

- Miguel de Cervantes


LilaliLalilAliLa

Har i fredags avslutat Environment History kursen.... betyg A!!!! Yes äntligen. Känner mig jävligt nöjd, trodde inte på det men men. På måndag fortsätter det med Climate, energy and recycling, tror det kommer bli jätte intressant.

Har i dag färgat håret. Mamma och jag var runt och tittade in olika nyanser och efter ett antal affärer hittade jag en som var värd att prova. Mörk mahogny. Såg ut att vara en mörkröd/brun färg på provkartorna. När jag blanda ihop det var det istället mörklilla, SURPRISE! Men inga större problem tänkte jag, för det första om det blir för skrikigt så är det ju faktiskt Halloween snart. För det andra gör det inget om det skulle bli lilla, skulle vara snyggt. Och för det tredje så brukar inte färgen i flaskan bli resultatet på håret! Så hur blev färgen då.... Jo då jag är helt nöjd. Det blev en blandning av rött och lila. Så jag vet inte riktigt hur de fått fram färgen på förpackningen för det var inte den som man fick i resultatet.

Blev inte bitter över hårfärgen men blev istället bitter i går för att någon gjort något som jag under en längre tid har velat göra. Dam you! ;) Vill också åka på kryssning!


"Sometimes someone says something really small and it fits right into this empty place in your heart."

(Glöm inte det, små saker kan göra en riktigt glad)

Nya tag

Underbara underbara helg. Kändes skönt att komma bort en stund och se nått annat. Tack till dem som gjorde den speciell. =) Även till er kattskrällen som gjorde nätterna till en annorlunda upplevelse, tycker om er ändå ;).

Har nu börjat reda ut sig lite av de frågor jag hade till alla som var tjänslediga förra veckan. Fick i går reda på att jag snart får de poäng för introduktionskursen, men att det har varit lite strul med det tekniska. Sen har jag fått mitt efterlängtade Examensbevis!! Var och hämta det på posten i dag, så fint så fint...


Bachelor degree in Natural Science , Biology

Så nu är det bara att visa upp för någon på studentexpeditionen så att allt är klart för att fortsätta studierna på masterprogrammet. Studierna där går ju riktigt bra så det ska man väll inte skippa. Har en uppgift kvar på denna kurs som ska vara inne i morgon, bara några poäng ifrån ett A nu.


"The bad things in life open your eyes to the good things you weren't paying attention to before
"
-  from the movie Good Will Hunting


Uppdatering av helgen

Kommer inte bara bli en trevlig resa till Västerås i helgen utan även till Eskilstuna. Av en ren slump faktiskt. Min underbara vän Hanna är hemma i Sverige och ville mer än gärna träffa mig. Har inte träffat henne på jag vet inte hur länge, ska bli jätte jätte kul!! Har saknat dig vännen!

Har i dag försökt ta kontakt med diverse olika personer på skolan, men det verkar som att ALLA är på tjänsteresa. Det är ju helt ofattbart när man väll vill ha svar på frågor. Sökte en person angånge poängen för introdukrionskursen men hon var på tjänsteresa. Sökte istället våran kontaktperson för programet för samma fråga, men han var på tjänsteresa. Okej, är kanske inte så jättebråskand i alla fall tänkte jag. Skickade istället ett mail till examenansvariga för biologiprogramet, om varför jag inte har fått mitt examensbevis, och tänka sig hon var också på tjänsteresa plus att hon sedan var ledig veckan ut. Examensbeviset är där imot ett ganska broskande ärende eftersom vi ska vissa upp det för att få bifogenhet att fortsätta på programmet, sista dagen för det var i dag. Men det verkar inte som det är någon som vill se beviset ändå så det kankse löser sig på så sätt.

Jaja! Får tänka positivt, jag har en underbar helg att se fram emot !!! =)

Hösten går mot mörkare tider!

Nu är verkligen hösten här, löven på träden är alla möjliga nyanser och det blir mörkt på kvällarna allt tidigare. Man känner även i luften att det gå mot vinter, inte bara att det blåser allt mer och börjar dra ihop sig till höststormar, utan det är även en friskare luft. Nu i oktober firas även Halloween (*kuslig musik*)!!!! Tycker det är mysigt med Halloween, tända ljus, spöklig känsla och maskeradkostymer. Synd att vi inte firar det så storslaget som USA gör. Hoppas ändå att det blir en Halloween fest så man får klä ut sig till något roligt, hittade många kostymer på internet som är intressanta. Några förslag här nedan:



En vampig vampyr!
...kanske en honungssamlande humla!

...eller en hårdhudad pirat!

Vet inte riktigt vad jag skulle kunna tänka mig. Vad tror ni passar mig bäst?!

Till ett helt annat ämne.... Var och hämta ut min tenta i dag, gick faktiskt riktigt bra. Fick betyg B! Nu finns det säkert pessimister där ute som säger, varför glad för det när du kunde få ett A. Men jag är otroligt nöjd med det eftersom det är ett helt nytt sätt att plugga på för mig, och hade inte riktigt sattsat på ett A i vilket fall som. Men jag var bara två poäng från ett A! ;)

I helgen bär det av till Västerås! Ska hälsa på min kära vän Angelica som nu mer bor där permanent. Blir nog en riktigt trevlig helg, med en massa god mat, trevligt umgänge och lite shopping. Måste shoppa nya träningskläder, bland annat för de jag har nu börjar bli lite slitna och shabiga men även att jag tränat för mycket så att de inte hänger upp lika bra längre. ;) Så på fredag blir det en lång biltur upp till Västerås, ska faktiskt bli trevligt bara det med en liten bilutflykt!

Men innan det är helg eller halloween måste jag plugga vidare för att fortsätta i samma goda anda och kanske nå upp till det där A:t i denna kurs. 

Fototävling



Hittade en jättefin blogg med helt underbara bilder, bloggen tillhör fotografen Therese Jonsson. Det fanns även möjligheten att vinna en fotograftering med henne, ta chansen du också att vara en modell för en dag. Sista tävlingsdatum är den 14/10 så skynda dig att tävla.  Du hittar mer info om tävligen här och även här.
Glöm inte att titta in det jättefina bilderna som finns där också!

Peer review?!

Vad fan är en peer review var min första tanke när vi fick den uppgiften. Jo det visade sig att en person som har samma akademiska bakgrund och ligger på samma nivå som en själv, en jämnbördig person, ska kritiskt granska vad jag skiver. Det var något nytt för mig men är tydligen vanligt i den akademiska världen. :) Där ser man! Vi har en sådan uppgift varje vecka, skiva ihop en text genom att kritiskt granska ett antal artiklar och därefter läsa en annans och granska den. Jepp jobbigt var det när man inte är van att göra det. Har gått på hyper den här veckan!!! Kommer jag nog att göra de veckor kursen pågår också. Men känns skönt att jag har kommit igång med träningen mer regelbundet nu i alla fall, få ut lite energi!

Om några helger kommer jag vara själv i ett stort hus ute i skogen. Tänkte att jag skulle kanske ha fest den helgen men det verkar vara den helgen som mina vänner har annat för sig, tenta plugg bland annat. Var synd! :( Får se om jag kan hitta på något annat, åka bort någon stans kanske. Känns lite skräckfilm att bo själv ute i skogen en helg med mörka höstkvällar. Kanske ska få för mig att jag ska gena genom skogen och börjar höra steg bakom mig.... ;) Ser gärna på skräckfilm men är helst inte med i en. =)
They are already inside!!!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu