Mat mAt maT

Tror inte jag har gjort något annat än ätit i helgen. Började på fredagen, Helena och jag skulle laga mat ihop. Vi började dagen med att åka och storhandla mat på Maxi, fick även chansen att lära mig självscaningen. Vår middag blev sedan bestående avd  fläskfile med svampstuvning toppad med smält ost och till det hasselbackspotatis. Till det serverades även  päronsallad. Efterrätten blev fruktsallad med en massa smaskiga frukter.


På lördagen firade vi farmor som fyllde 76 år. Det firades med mat! En massa mat!! Blev kött och potatisgratäng, sallad, inlagd ättiskgurka och ugnsrostade rotfrukter. Till det även olika ostar och kex. Där efter blev det efterrätt, glass med hallon, kiwi och rån. Japp men det var ju inte nog, för där efter var det så klart fika, och då serverades så klart tårta, prinsesstårta. Ush var mätt efter fredagens måltid men maten gick ju tydligen ner den dagen med. Fick med mig ett stort lass med rotfrukter hem som inte gick åt, så mycket att jag nog kan leva på det några veckor framöver . =)

På söndagen blev det middag hos pappa. Blev potatisgratäng och rökt rådjurskött. Mums mums. Fick även med mig lite rökt kött hem, både rådjur och vildsvin. Har jag något att äta till mina ugnsrostade rotfrukter. Det rökta köttet är riktigt rökt och inget fejk som det mesta i matbutikerna tydligen är. Har läst "Den hemlige kocken" och där i kan man läsa om allt fusk med vår mat. Ska blogga om det lite mer när jag läst klart den. Men kan redan nu rekommendera att ni läser denna bok, väcker verkligen tankar om vad man egentligen får i sig.

Ja efter all mat i helgen var det tur att vi träna mån- fre. Får bli hårdträning denna veckan också om vi ska äta buffe på båten till Riga i helgen. Ska bli så kul! 



Veckans Boktips: Den hemlige kocken- det okända fusket med maten på din tallrik, Mats-Eric Nilsson

racing to school

Hade världens race till skolan i dag när jag skulle träna... mot en  buss. Jag och Helena på våra cyklar och en buss kommer upp bredvid oss. Den kör väldigt långsamt, så långsamt att vi kommer om och förbi...! Riktigt kul! Efter ett tag får den i en till växel och lyckas tas sig om oss... Haha!! Helena fick även chansen att skrika på en billist (subba) som höll på att köra över henne. Hon fick utlopp av sina aggressioner kan man säga! Men hon hade all rätt att vara arg. Det ni billister ska ha lärt er är att när man lämnar rondellen har man väjningsplikt för cyklister, ni korsar våran körväg! Med andra ord ni ska stanna! Kan även underlätta med blinkers!

Ja vad jag har håll på med den här veckan är ju rätt tråkigt. Har nämligen skrivit på en hemtenta hela jävla veckan. Så less på den nu!! Men ser fram emot helgen och speciellt nästa helg. Då bär det av till Riga!! Först skulle bara jag och Helena åka en sväng (för våra andra planer om att åka ner till östblocket blev tyvärr inte av) men vi fick även med en till. Så tre glada tjejer kommer att dra till Lettland nästa helg!

Bokningen av kryssingen är nu ordnad, efter mycket strul. Först fanns det inga hytter för tre personer, så då skulle vi ta två hytter och en skulle sova själv (inte så kul). Försökte få med en till person men det var lättare sagt än gjort. Försökte även skjuta fram kryssningen till lördag men inte äns det funka, kollade på kryssning till Tallinn eller Helsingfors, men det var dyrt.  När vi väl bestämt att vi skulle ta två hytter och boka det fanns det helt plötsligt lediga fyr bädds hytter. Vi boka direkt!!! Så nu har vi en gemensam hytt. Kryssning fredag till söndag till RIGA! 

oooooOOOO RIGAAA!!!!!!!! (i kör med Helena och Emma)

Här är det lite bilder från vår underbara brunch förra veckan. Riktigt nice!
 

För vi ska på kryssning... (tralalalalaal)

going for a run

Solen strålar, fåglarna kvittrar och jag var uppe med tuppen. En strålande vårdag. =D Tog en springtur runt ån, eller halva varvet i alla fall, orkade inte riktigt springa hela 6,3 km i dag... Med bra musik i öronen sprang jag på lite för fort och tog ut mig för fort. :) Men vad gör det, riktigt skönt var det! Kan spegla min springtur med de låtar jag lyssna på:
Började med Living the life med Steel dragons, för en snabb promenad som uppvärmning ner till ån. Därefter Welcome to the black parade med My chemical romance som öppningslåt. I mitten någon stans spelades Highway to hell med ACDC för att följas med  Rollin, (Limp bizkit) Keep on rollin rollin.... bara att fortsätta kämpa. Turen avslutades med ytterligare en My chemical romance låt, Mama.... går inte att tappa tempot i den... ;)

En riktigt bra start på en bra dagen. Nu ska jag skriva lite på tentan. I kväll blir det årsmöte med klubben, SHRA Mantorp. Middag och så på Scandic, ska tydligen vara riktigt bra mat där. Kvällen fortsätter sedan för mig hemma hos min kära vän som fyllde år i veckan. GRATTIS VÄNNEN!!!! Love ya! ;) Ska fira henne ordentligt!

 

Time is out

Tiden har runnit ut, Linköpings hockey club har helt oväntat åkt ur slutspelet!! Var en riktig rysarmatch som gick in i 6:e peridens andra minut innan Skellefteå gjorde avgörande målet. Fattar inte hur det kunde bli så, LHC hade ju fan det bästa målchanserna. Förlora vadet också, vadet om att linköping inte skulle åka ut i första svängen av slutspelet.


Inför matchen (som vi såg på tv:n, någon kilometer från självaste cloetta center ;) ) hade min vän och jag gjort smörgåstårta. Blev riktigt riktigt god! Massor med olika ingredienser blev det på den, och en massa mat. Måste ju säga att den blev jävligt snygg också! :) (Ser ni den finna gurk-rosen i mitten!? ) Bra teamwork!!!  En riktigt festmåltid för att vara en måndag, började fundera om det var fredag... Men det är ett jätte bra tips för alla er som tycker att måndagar är så tråkiga, gör den lite festligare, livar verkligen upp.



I morgon blir det hård träning. Tre pass a la en timme vardera. Börjar med Bodypump vid fem tiden, 15 min vila, där efter Bodyjam, 15 min vila för att till slut avsluta med Bodycombat. Alla har nya pass. Hårt och skonigslöst kommer det att bli...


INSTÄLLT!

Ja min otursdag som jag skrev om förra veckan fortsatte. Lite senare slog jag i knätt på andra benet och fick världens blåmärke, det intressanta vara att jag slog med på samma sätt som innan. Fastnade i sladden och slog i soffbordet. :)

Den här veckan starta inte häller så bra, eller på sätt och vis kanske det blev bättre rent utav. Skulle på studiebesök på några fältstationer där man mäter koldioxidhalten i luften. Detta innebar en resa till Skara som skulle ske i eftermiddags, övernattning på vandrarhem och sen hela dagen ute i fält på tisdagen. Men våran guide i Skara blev magsjuk och resan inställd och framflyttad till nästa veckan. Hade ingen större lust att åka men hade ändå planerat och var inställd på att åka. Läraren skickade ut mail om ändringen vid lunch, men jag han inte läsa det eftersom jag gick till skolan (med packning!!!). Så väl framme i skolan hade de flesta läst mailet och upplyste mig om att resan var inställd. :( Fick i alla fall solsken när jag och en vän tog vår packning och promenerade hela vägen hem igen efter seminariet som blev lite avslaget...

Jaja, jag hade i alla fall inte lagt ut pengar eller något. Som Metallica fansen som tagit sig till Stockholm och lagt ut pengar på biljett och resa för att sedan få reda på att konserten är inställd pga "magsjuka". ;) Nej jag måste ju bara hitta motivation till nästa veckan igen, suck!!!

I Lördags fick jag iallafall se LHC spöa skiten ur Skellefteå. 4-0 till Linköping, utklassning. Var ett väldigt drag i Cloetta center. Trevligt trevligt var det! Bilder från matchen...



Skellefteå vet inte vad som väntar dem...


Flaggorna som vaja i LHC:s färger

4-0, siffrorna säger allt. 4-0


"Just because something good ends doesn't mean something better won't begin."

inte min dag

Är absolut inte min dag i dag. Vet inte om jag vågar gå ut ens när jag kan ställa till det så dant bara av att gå från soffan till köket. Reser mig upp och traslar in mig i datasladden, tar ett par steg framåt för att inte snubbla och drar benet på hörnet av soffbordet. Gjorde väldigt ont, så ont att jag knappt vågade titta på benet hur det såg ut. Men var ju tvungen att titta.... och of course hade jag rivit upp benet, ett jack på tre centimeter! Så himla klantigt!!!! =)  Tror många av er nu tänker: "Hur fan lyckas man!!!" Mitt svar är: Jag vet inte!

Så vet inte om jag vågar gå ut i dag.... kommer säkerligen att klanta mig mer då. Kliva i hundskit kankse, eller halka i hundskit och ramla på hunden kanske. ;) INTE min dag i dag bara.

Hoppas på mer tur närmare kvällen eller till i morgon i alla fall. Ska gå och titta på hockey med bror i morgon. Ska bli trevligt! LHC- Skellefteå. Linöping kom igen nu, har satsat på er ju, måste väll i alla fall vinna på hemmaplan!!



Hade lite tråkigt i går och försökte hitta lite roliga historier. Här är några bra exemple:

Svengelska

- Kom hit ögonaböj!
- Come here eyesbent!

- Se dig inte om!
- Look you not if!'

- Det är inte farten som dödar, det är smällen.
- It's not the fart that kills, it's the smell.

små ord värmer

Har haft en rätt hetsig helg, åkt runt över allt. Var hos pappa fredag till lördag. På lördagen var jag sedan på city gross och storhandla, blev en hel del mat. Mycket gott! Från city gross stressade vi vidare hem för att slänga in saker i frys och kyl, byta om till något annat och sen ner på stan. Vi skulle nämligen på bio på lördags eftermiddagen. Konstaterade på vägen dit att vi var hungriga och köper en korv på vägen. Jag bestälde en korv med räksallad, fick en korv med bostongurka... ?! Jag vet inte men likheten där i mellan är inte stor, han kanske hörde fel eller så trodde han att bostongurka är räksallad, kan ju blivit någon förvirringen i översättningen till svenska. ;) Han inte att rätta hans fel utan tog korven och sprang vidare mot bion. På bion delade jag och Helena sen en Blockbuster meny för att ytterligare stilla hungern. :)

Filmen, "Män som hatar kvinnor", var bra. Är väll lite besviken för jag tyckte att boken var mycket bättre, många saker som inte är med. Skulle rekommendera att se filmen först och sen läsa boken tror jag.



Efter bion gick vi hem till Helena för tacopaj. Där efter åkte jag hem till mamma för att titta på tv med henne och bror. Melodifestivalen var på agendan. Skitlåtar tyckte jag, ända låten som utmärkte sig var operasångaren. Tror på ett udda konsept för att vinna eurovisen, vilket det är! En annan låt, Higher, som gick vidare var bra... men kan bero på att det var en direkt kopia av låten Falling stars med Sunset strippers. Tänk på det nästa gång ni hör låten. :)

När jag kom hem ville jag slappna av och relaxa. Helena hade inget för sig heller så hon kom över på några drinkar. Jonas kom även förbi. Vi hade riktigt trevligt. Lyssnade och sjöng med i gamla låtar, allt från grease, dirty dancing, disney låtar och gamla schlagerlåtar. Mina grannar var inte så glada, ett antal slag i väggen blev det. Klockan var bara 12 på en lördagkväll herre gud! Men vi sänkte men de fortsatte knacka. Vi hörde knappt musiken för f-n!!!! Vi pratade och sjöng högre än musiken, måste ju kunna få göra det i alla fall. Förresten har den grannen inget att komma med egentligen. De har hållt mig många nätter med deras skrikande på varandra, bråk som oftast handlar om killens otrohet!  Vill bara skrika till dem: " Men för helvete gör slut!!!" Men nu ska jag f-n i mig knacka i väggen när DE stör mig.

I dag tog jag det lugnt, titta på vasaloppet och tränade på eftermiddagen. Vad jag konstatera i dag är att en positiv kommentar eller komplimang varje dag skulle göra dagen lite lättare. Man blir glad även för små ord som värmer ens hjärta. Visst blir dagen mycket bättre om man får höra; "Vad duktig du är", Tack snälla du", "Du är bäst", "Bra jobbat" eller "fin du är". De är små ord som värmer ens vardag... underbart!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu